Bedrijven waarin we geloven

Achmea Innovation Fund is een fonds dat investeert in innovaties die onze samenleving gezonder, veiliger en toekomstgerichter maken. Daarmee investeren we in durvers en doeners waarmee we samenwerken aan een langetermijnrelatie op basis van vertrouwen, respect en een gedeelde visie.

We zoeken actief naar partners die nieuwe proposities en bedrijfsmodellen realiseren. Denk daarbij aan nieuwe ecosystemen rond zorg, wonen, werken, mobiliteit, financiële diensten en klimaatactie.

Alicia Insurance

De embeddded verzekering voor freelancers

Alicia Insurance, een bedrijf dat verzekeringen biedt die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van freelancers en zelfstandigen. Het bedrijf heeft partnerschappen met grote freelanceplatforms om verzekeringen aan hun gebruikers aan te bieden als onderdeel van de klantenreis, wat het voor freelancers gemakkelijker maakt om verzekeringen te kopen wanneer ze deze platforms gebruiken om werk te vinden of hun bedrijf te beheren.

BTO

Het financiële planningsplatform die gebruikers helpt de juiste beslissingen te nemen voor de toekomst

Het online platform van BetterTradeOff vereenvoudigt het opstellen van een uitgebreid financieel plan aanzienlijk. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een plan opstellen door het invoeren van huidige financiële gegevens of door integraties vanuit verschillende bronnen. Na toevoegen van financiële doelen wordt een compleet beeld geschetst van hun financiën; van investeringen en onroerend goed tot aan kosten van levensonderhoud. Hiermee nemen gebruikers een actieve rol in het plannen van hun financiële situatie voor nu, straks en later.

OpenUp

Het mentaal welzijnsplatform wat beschikbaar is via de werkgever

OpenUp biedt werkgevers een platform voor het geestelijk welzijn van hun medewerkers. Via het platform kunnen medewerkers contact hebben met gekwalificeerde psychologen via een videogesprek of, via verschillende zelfhulp tools, actief bezig zijn met hun mentaal welzijn. Vanwege het preventieve karakter van het platform kan verzuim voorkomen worden en kunnen medewerkers zonder tussenkomst van hun werkgever werken aan hun mentale weerbaarheid.

Pacmed

De AI software die de druk op IC units van ziekenhuizen verlicht

Op basis van duizenden kenmerken van opname en patiënt ondersteunt Pacmed Critical de medisch specialist in het bepalen van het optimale moment van ontslag. Met behulp van een overzichtelijk dashboard stelt het de medisch specialist in staat om de juiste beslissing te nemen.

Clear

De digitale zelf-hulptool om diabetes type ll te bestrijden

Realtime biodata, een slimme app en voedings-coaches (via de app) geeft Clear niet-aangeboren diabetespatiënten 100% persoonlijk voedingsadvies en 24/7 hulp om zelf thuis hun eetgedrag en gezondheid te verbeteren. Via een programma van 12-weken ondersteunt Clear diabetespatiënten hun ziekte om te keren met leefstijl in plaats van medicatie.

Landlife

Technologie gedreven herbebossing op grote schaal

Land Life Company gebruikt wetenschap en technologie om op grote schaal gedegradeerd land te herstellen middels herbebossing met als verdere doelstelling om grote hoeveelheden CO2 af te vangen. Het business model wordt gefinancierd door de CO2 rechten aan bedrijven te verkopen.

Roamler

De nieuwe manier van werken

Sinds haar oprichting in 2011, biedt Roamler B2B crowdsourcing oplossingen aan bedrijven die op zoek zijn naar efficiënte en on-demand professionals die landelijk zijn in te zetten. Deze 'Roamlers' worden gerekruteerd, getraind en ingedeeld op basis van hun vaardigheden en ervaringsniveau. Hierna worden zij gekoppeld aan taken op basis van hun locatie.

Onto

Europa’s grootste abonnementsservice op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s)

Onto biedt particuliere en zakelijke gebruikers een makkelijke toegang tot elektrische auto's, zonder langetermijnverplichtingen. Via een maandelijks opzegbaar all-inclusive abonnement krijgen klanten de nieuwste elektrische voertuigen tot hun beschikking, inclusief verzekering, openbaar opladen en onderhoud.