Katharina Maass benoemd tot fondsmanager Achmea Innovation Fund

Zeist, 20 februari 2020 – Katharina Maass is per 1 maart 2020 benoemd tot fondsmanager van het Achmea Innovation Fund. Zij komt van ING Groep. Het innovatiefonds verstrekt groeikapitaal aan veelbelovende (tech) ondernemingen die actief zijn op de strategische focusgebieden van Achmea.

Katharina Maass werkte sinds 2008 bij ING, aanvankelijk als Principal Investment Manager. Haar laatste functie bij ING was Senior Program Manager and Lead Partnerships Global Advanced Analytics. Vóór ING werkte Katharina als Investment Manager bij NIBC Bank. Zij begon haar loopbaan als strategie consultant bij McKinsey.

Jacob de Wit, voorzitter van het Investment Committee, is blij met de komst van Katharina Maass naar Achmea. “Met haar brede kennis en ervaring is zij de aangewezen persoon voor deze functie. Wij geloven sterk in innovaties die onze samenleving gezonder, veiliger of toekomstbestendiger maken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Katharina, samen met de diverse bedrijfsonderdelen van Achmea, interessante investeringen weet te identificeren die hieraan bijdragen.”

Het Achmea Innovation Fund richt zich op kansrijke, snelgroeiende startups en scaleups, veelal gebaseerd op opkomende technologieën in de FinTech en InsurTech sectoren. Het fonds wil investeren in ondernemingen die actief zijn op de strategische focusgebieden van Achmea, zoals gezondheid, mobiliteit, wonen, ondernemen en financieel welzijn. Het fonds is 1 oktober 2019 van start gegaan en heeft een initiële omvang van €100 miljoen.

 

Voor meer informatie:
Marco Simmers
corporate woordvoerder Achmea
telefoon 06 - 53 43 87 18

Over Achmea
Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland (ongeveer 14.000 medewerkers). Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2018 circa €20 miljard aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. Vermogens-beheerder Achmea Investment Management heeft circa €142 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast Nederland is Achmea ook internationaal actief in Turkije, Griekenland, Slowakije, Australië en Canada. www.achmea.nl